Program AKADEMIJA TCT® je relativno zahteven, tako po vsebinski kot tudi po praktični plati. Zato so pogoji za sprejem v Program Šole za življenje ATCT® sledeči:

 • Starost vsaj 28 let in več let realnih delovnih in življenjskih izkušenj.
 • Odprtost na obstoj višjih (psiholoških) stanj zavesti.
 • Iskrena želja po psihoterapevtski pomoči ljudem v težavah, zaželene so izkušnje pri delu z ljudmi ALI iskrena notranja motivacija po temeljitem osebnem in nadosebnem razvoju.
 • Obvladovanje slovenskega jezika (pisno in ustno), zelo zaželeno znanje angleškega (ali nemškega, italijanskega, hrvaškega, srbskega) jezika.
 • Pripravljenost in voljnost intenzivnega dela na sebi (ozaveščanje, soočanje in poglabljanje realnosti).

Zaradi potrebe po intenzivnem delu na sebi oz. osebne angažiranosti pri študiju, naš Program ni primeren za osebe, ki imajo trenutno v življenju hujše težave, so do nedavnega jemali oz. še jemljejo antidepresive, antipsihotike ali so odvisni od alkohola, mehkih in trdih drog.

Razlago pogojev in postopek vpisa najdete spodaj.

Krajša razlaga pogojev za vpis

 1. Starost vsaj 28 let.
  AKADEMIJA TCT® je najbolj primerna za zrele ljudi, ki že vedo, kaj hočejo v življenju in znajo izhajati iz sebe. Sicer je res, da zrelost ni pogojena samo s starostjo, prav gotovo pa je oseba po tridesetem letu bolj zrela in trezna za profesionalno pomoč drugim. Absolventi oz. študenti, ki so ravnokar zaključili izobraževanja na raznih fakultetah imajo na naši šoli zato precej manj možnosti za sprejem.

 2. Odprtost na obstoj višjih (psiholoških) stanj zavesti.
  Enostavno, TCT® vsebuje elemente transpersonalne psihologije (katerim gre zahvala za visoko učinkovitost) in odprtost na ta stanja zavesti je pomembni pogoj.

 3. Iskrena želja po pomoči ljudem v težavah, zaželene so izkušnje pri delu z ljudmi.
  Uspešen psihoterapevt oz. svetovalec ima eno pomembno lastnost: rad ima ljudi in ni mu vseeno za trpljenje drugih. Samo želja po dobrem zaslužku s pomočjo seans psihoterapije vendarle ni dovolj. Izkušnje pri delu z ljudmi so seveda vedno dobrodošle, niso pa primarni pogoj.
  Na tem mestu naj izpostavimo tudi dejstvo, da je AKADEMIJA TCT® izobraževalni program za tiste, ki želite postati terapevti. Nudenje neposredne psihoterapevtske pomoči ali nudenje podpore pri osebnem razvoju ni cilj našega Programa. Za tako pomoč se obrnite raje na individualno pomoč v seansah TCT® ali na sorodne programe pri nas ali v tujini, katerih cilj ni izobraževanje terapevtov.

  Program je tudi nadvse primeren za tiste, ki nimajo ambicij po profesionalni pomoči drugim in si želijo zgolj več jasnosti, prizemljenosti in temeljitega napredka v svojem osebnem in duhovnem življenju.

 4. Obvladovanje slovenskega jezika (pisno in ustno), zaželeno znanje angleškega jezika.
  Izobraževanje bo potekalo v našem lepem jeziku. Obvladovanje angleškega (nemškega, italijanskega, hrvaškega ali srbskega) jezika ni primarni pogoj, vsekakor pa vam bo lažje dokončati Program, če boste črpali znanje tudi iz knjig v tujih jezikih. Strokovne literature primerne za naš Program v slovenskem jeziku na žalost skorajda ni.

 5. Pripravljenost in voljnost intenzivnega dela na sebi.
  Naš Program sicer temelji na znanstveni osnovi, vseeno pa se od slušateljev pričakuje resna in iskrena angažiranost pri praktičnem delu Programa. Naš pogled je, da je uspešen terapevt predvsem oseba, ki je res zadovoljna sama s seboj in v življenju nima perečih problemov.
  Zato je ključni del našega Programa delo na sebi, osebni napredek na vseh področjih življenja, voljnost soočanja in poglabljanja realnosti v vsakdanjem življenju.
  Zavetje akademskih diskurzov in prekladanja raznih teorij v umu brez praktične aplikacije ni del našega Programa. Če vas privlači akademsko orientiran študij, vas vabimo na ogled naše spletke, namenjene študiju Integralne Zavesti, Integral Consciousness Studies, študij nudi dva Programa, M.Sc. in Ph.D. ICS.

  Če torej niste navajeni delati na sebi oz. radi za svoje težave (če se jih že zavedate) iščete vzroke zunaj sebe, potem je naš Program enostavno prezahteven.

Postopek vpisa na ATCT:

Vsak kandidat za vstop v Program izobraževanja za svetovalce metode TCT® se lahko prijavi na naš-e naslov:
– prek prijavnice,
– skupaj s krajšim življenjepisom,
– izpolnjenim vprašalnikom,
– dokazilom o najvišji doseženi izobrazbi pri nas ali v tujini (fotokopija diplome) in
– daljšo razlago zakaj si želi postati terapevt oz. zakaj naj bi ga sprejeli v Program.

Prijava je veljavna samo z nakazilom prijavnine, to je 250 EUR.
Prijavnino NE vračamo (razen seveda v primeru, da niste sprejeti). Po potrebi organiziramo tudi individualne razgovore s prijavljenimi.

Dovolite nam do štirinajst dni (dva tedna) za odgovor na vašo prijavo.

 

Daljšo predstavitev Programa Akademije TCT® lahko snamete tukaj:
Info paket 2024 >>

Prijavnica za enajsto generacijo ATCT®:
Prijavnica ATCT® XI. >>

 

Imate dodatna vprašanja?
Pišite nam >>