Pogovor med Živo in Ana Lizo

Ana Liza, nekdaj moja zelo dobra prijateljica, dandanes pa zgolj spomin na stare in preživete čase.

Pogovor med Živo in Ana Lizo:

 

Živa:

Ana, zanimivo mi je pogovarjati se s teboj tako na splošno, a pozornost bova usmerili na tvoje osebno dojemanje relevantnih tematik, zanimivih za bralce tega Bloga.

Ana Liza:

Ja, kar logično. Ti kar vprašaj.

Živa:

Kako se bi opisala, kako doživljaš sebe?

Ana Liza:

Enostavno: sem izobražena in uspešna ženska v najboljših letih.

<širok nasmeh>

Živa:
<nasmeh>

Kaj si po izobrazbi?

Ana Liza:

Doktorica filozofije, moja disertacija je bila pod naslovom “Znanost, religija in filozofija: primerjalni študij”.

V študij sem vključila tudi razne empirične, znanstvene ter mistične metode (tarot, astrologija, I-ching, rune, human design, numerologija itd…)

Živa:

Da.

Reciva, da želiš spoznati sebe ali druge v podrobnosti, kako bi to storila?

Ana Liza:

Pa to počnem vsak dan! Zanašam se na razumevanje same sebe, notranjih procesov, lastnosti osebnostnih tendenc ter tendenc iz preteklosti. Najraje pogledam v svojo rojstno astrološko karto v kombinaciji z nekaterimi drugimi pristopi.

Živa:

In kako ti to pomaga v vsakdanjem življenju?

 

Ana Liza:

Zelo uporabno je, ker mi ti pristopi vedno pomagajo pri odločitvah, pri zanašanju nase. Recimo, ravnokar imam malce sušno obdobje glede odnosov, ker je moja Venera kvadrat Luna in sedaj res ni pravi čas za zaljubljanje in podobno. Malce moram počakati (še par tednov) in potem bo vse v redu.

Živa:

No, če sva natančni, se zanašaš na zvezde in planete, ne nase. Ja?

Ana Liza:

Ja, pa saj to je isto.

Živa:
<presenečenje v očeh>

Aha, ok.

No, meni recimo sedaj prihaja na misel pregovor: Kdor bulji v zvezde, stopi v vsako cestno lužo. Hehehehe. 🙂

Sprašujem se pa, zakaj bi kdor koli čakal na kar koli?

Ana Liza:

Hahahahaa

Dobro, kaj pa porečeš na to, da imamo vsi, torej tudi ti, dejansko določene prirojene lastnosti, ki so jih ob rojstvu na nas pustili planeti oz “zvezde” po tvoje.

Recimo zate vem, da si zelo zelo čustvena, rada imaš potovanja ter da te v prihodnosti čaka novo partnersko razmerje, med drugim.

Živa:

Aha, ok.

No, ne vem za druge ljudi, ampak kar se mene tiče, je najbolje, da o mojih lastnostih vprašaš mene, ne pa črke na papirju ali v kartah. Namreč, zavedam se, da imam izbiro in, ne, nisem vedno čustvena, potovanja mi niso res preveč blizu ter nimam nobenega namena vstopati v novi odnos. Tako, da si malce zgrešila. 🙂

Ana Liza:

Izbira?

Kako to misliš?

Recimo v tarotu je izbira v bistvu prikazana na adutu Magus in to je Merkur kvadrat Saturn v 5 hiši in…

Živa:

Ja ti bom kar skočila v besedo na tem mestu.

Ne govorim o opisu moje izbire ali o simboliki, ki lahko predstavlja Izbiro. Ne govorim o tem.

Govorim o Živi in vedno sveži Izbiri, ki je zame lastnost Zavesti in s pomočjo katere se lahko sproti identificiram (ali pa tudi ne) z določenimi komponentami moje notranjosti in po svoji lastni volji vlagam energijo v kar koli hočem. Govorim o direktni zaznavi Življenja, brez posredovanja simbolov, arhetipov, kart, planetov itd…

Ana Liza:

Ja vidim, da imaš precej izraziti Mars v svoji natalni karti in tudi Sonce. Sonce namreč daje luč in moč ter energijo…

Živa:

Ja, ja ,ja, ok.

Torej po tvojem izbira v bistvu ne obstaja?

Ana Liza:

Me danes kar naprej prekinjaš.
(v oblačku svojih misli: halo!!)

Hmm.

<daljši premor>

Torej, če pogledava po najnovejši znanosti Human Design-a, je v bistvu najbolj pomembna fizična realnost, telo. Seveda so odločitve prisotne, ampak recimo Generator se odloča drugače od Projektorja, in Manifestor rabi več časa za odločitve. In še to je povsem odvisno kateri center imaš definiran.

Živa:

Aha ok.
(v oblačku svojih misli: ma o čem sploh govori?!)

Ana Liza:

Kaj pa ti, kako ti doživljaš samo sebe? Vem namreč, da si Projektor.

Živa:

Projektor? Kaj je to?

No, kakor koli že, doživljam se kot Živo bitje, ki ni prav zares omejeno s temi tremi telesi (mental, astral in fizis). Lahko izberem in se poistovetim z določenim čustvom ali pa tudi ne. Lahko se prepustim vplivom okolja ali pa tudi ne.

Zavedam se, da sem transpersonalna duša, nerojena in nesmrtna, onstran materialnih vplivov. Sem eno z Izvorom vsega. In ne rabim informacij o svojih lastnostih iz knjig ali analitičnih metod, ker se poznam, skozi svojo lastno neposredno izkušnjo.

 

Ana Liza:

Hmm.
(v oblačku misli: ti šment, pa kaj ta naklada tle?)

Projektorji rabijo informacije od zunaj, povabila, darove, da lahko res zaživijo.

Živa:

Aha ok. No, jaz imam mnoge trajne lastnosti, vsaj kar se mene tiče, in ne rabim drugih za to, da zaživim. Zame življenje izvira iz Življenja, ne iz materije ali materialnih vplivov ali od drugih.

Ana Liza:

Ne razumem.

Živa:

Aha ok.

Jaz se recimo raje zanašam nase, na svoje notranje vire moči in na notranje potenciale. Ti potenciali so povsem neodvisni od vplivov okolja, drugih in zvezd (ali arhetipov, kombinacij črk in številk itd…). Ni mi potrebno čakati, da mi nekdo nekaj ponudi, da bom aktivna. Jaz sem aktivna tudi brez drugih, enostavno zato, ker mi je to ok. Ne potrebujem motivacije od zunaj.

Življenje je zame tista temeljna realnost, ki osmišlja moj celoten obstoj, ne glede na minljive vplive okolja. Je trajna stalnica moje notranje psihične dinamike in je neodvisna od vsega “zunaj”.

Ana Liza:
(v oblačku misli: ufa, pa kaj ta hoče od mene?!)

Veš, sem bila na eni delavnici NVC-ja in smo se učili sočutno se vživljati v druge.

Če te prav razumem, ti je pomembno življenje, neodvisnost in aktivnost?

Živa:

Ja, Ana Liza, tudi to je samo približek moji Resnici, veš. Analiza, sicer zelo sočutna, ampak vendarle analiza. Namesto na karte in zvezde se sedaj zanašaš na svoje intelektualne in čustvene vire in se skušaš vživeti vame?

Življenje je onstran tvojih in mojih materialnih kapacitet in totalno presega recimo moje poskuse vživljanja, enostavno zato, ker je že prisotno. Vselej, vedno, za vedno. Ni nobene potrebe po “vživljanju”, ker samo Življenje že obstaja.

Tako jaz doživljam to, no.

Ana Liza:
(v oblačku misli: fak, zdej mam pa dosti tega)

Čakaj malo, torej zavračaš vse, kar ni po tvoje Živo kao?

Zavračaš torej tarot, astrologijo, human design, I-Ching, delo z runami, numerologijo – skratka vse, kar se ne poklapa s tvojo percepcijo?!

Živa:

Ne, Ana Liza, ne zavračam tega. Le stavim ne na to, to je vse. Ne pustim, da me to definira.

Zame je Življenje toliko Živo in Sveže in polno, no, Življenja, da ga metode, ki si jih naštela niti pod razno in niti v sanjah ne morejo prav zares izraziti. In zato se ne prav zares zanašam na te metode. Mi lahko kaj ponudijo, kar mi Življenje v Srcu ne more?

Direktna zaznava Življenja v Sebi je tisto, kar presega take in drugačne poskuse opisovanja in kategoriziranja.

Zavedam pa se, da je tako dojemanje in življenje precej drugačno od tistega, ki temelji na analizi in na kategoriziranju ter predalčkanju. Kar se mene tiče, je prevzemanje totalne odgovornosti zase tukaj ključnega pomena.

Brez popolnega prevzemanja odgovornosti in sprejemanja ter v bistvu predanosti Življenju v Sebi in aktivnemu življenju v skladu z Njim – kaj ostane? Ostane morda zanašanje na simboliko, take in drugačne predalčke, avtoritete in info iz takih in drugačnih (analitičnih?) metod?

Kar je seveda povsem v redu, vsak deluje na podlagi svojega stanja zavesti.

Ampak, none for me, tnx.

🙂

Na misel mi tudi prihaja vprašanje, zakaj naj bi se omejevala na zgolj določene aspekte sebe in svojih potencialov. Srce in Življenje v meni je Neomejen Potencial, ki lahko Žari na cel spekter načinov, ne zgolj na tiste, ki jih “predpisujejo” prej omenjene metode.

Ana Liza:
(v oblačku svojih misli: tristo kosmatih, sploh me ne razume)

Ehm, nisem povsem prepričana, da si me prej razumela, ko sva govorili o tvojih lastnostih po natalni karti, veš. Imam občutek, da ne razumeš zares pomembnosti astroloških vplivov.

Živa:

Aha ok.

Zaključiva počasi?

Ana Liza:
(v oblačku misli: yes, please)

Da, v redu.

Hvala za pogovor.

 

Živa:

Hvala tebi.

🙂

Dodaj odgovor