Na tej strani lahko preberete mnenja, izkušnje in osebna pričevanja strank, ki so obiskovale Transpersonal Cognitive Therapy. Stranke so zaključile cikluse 1 – 8 seans v razdobju enega do osmih tednov.

Izpovedi zajemajo osebna pričevaja o napredeku glede paničnih napadov, depresije, strahov pred javnim nastopanjem, anksioznostjo, težav v komunikaciji in partnerskih odnosih in tudi glede transpersonalnega napredka.

Na mnenja strank ne vplivamo. Osebni podatki strank javnosti niso na voljo.

 

 

“PANIČNI NAPADI SO ZGODOVINA!
Za TCT sem izvedela prek dobre prijateljice. Njej tudi gre zahvala za to, da sem se odločila za obisk pri terapevtu.
Prvi stik po telefonu mi je dal poguma, očitno Edmond točno ve, komu lahko pomaga in komu ne. Postavil mi je več vprašanj, na katera sem odgovorila kar po pravici in iskreno: potrebovala sem pomoč glede paničnih napadov, pripravljena sem se bila soočati z vzroki zanje in pričakovala sem vsaj malce napredka.

Prvi osebni vtis zelo dober. Edmond je preprost, popolnoma sproščen (to mi je pomagalo, da sem se tudi sama sprostila), povsem vsakdanji in kar precej hitro govori. To me je malce motilo, pa je potem sam to opazil, zgleda, in je upočasnil tempo govora.

Prva seansa je potekala počasi, terapevta je zanimalo domala vse o meni, od financ do intime. Imela sem občutek, da ga res zanimajo podrobnosti mojega življenja, počutila sem se razumljeno. Res zna poslušati.

Potem sva šla na moje težave. Panični napadi. Informirala sem se glede te motnje (za katero se je izkazalo, da sploh ni motnja, hvala bogu) na interentu, nisem si pa znala pomagati.

S pomočjo terapevta sem se malce odprla, pogledala v tiste kritične trenutke izpred parih let in ozavestila grozo, strah, popolni strah pred smrtjo. Takrat sem se počutila samo, ne močno, ujeto in prazno. Ne ljubljeno, ranljivo in ranjeno.

Ne razumem postopka TCT metode, čeprav mi je Edmond vse počasi razložil, verjamem pa, da je marsikaj možno. Odprta sem bila na to, da mi ta metoda  lahko pomaga takoj.

Druga seansa je potekala podobno prvi, nisva pa se več toliko ukvarjala z ostalimi področji mojega življenja, fokusirala sva se na lociranje vzrokov za moje težave.

Skratka, sedaj je minilo par tednov po drugi seansi, panični napadi so zame popolna zgodovina. Sem umirjena, sproščena in končno, res končno, brez strahu med vožnjo avtomobila.

Kaj naj še dodam? Edmond je zelo dosleden, kar mi je pomagalo pri soočanju, spoštujem to. Ne potrebujem več terapije! 🙂 ” – Suzana, LJ

 

~ ~ ~ ~ ~

 

SAMOSTOJNOST

“Rada bi se vam zahvalila za pomoč. Minila sta dva tedna po najinem zadnjem sestanku in moram reči, da se počutim zelo v redu. Strahu več ni, panični napadi so izginili! Tudi mož je opazil, da sem bolj mirna in se vam tudi on zahvaljuje za pomoč.

Ravno ta vikend je bil na poslovnem potovanju in sem bila doma sama skoraj tri dni. Brez problemov, mirna. Posvetila sem se mojemu vrtku, na novo sem namreč odkrila ljubezen do rožic.” – Marija

 

 

~ ~ ~ ~ ~

 

 

ČISTA ZAVEST

Na terapijo TCT sem šel zaradi težav pri meditaciji. Nikakor se nisem prav zares mogel umiriti, venomer so me iz koncentracije motile misli, spomini. Hudih težav v življenju že dlje časa več nimam, moja preteklost pa je še vseeno kar težka.

Edmonda poznam že od prej, to mi je pomagalo pri preboju leda na prvi seansi. Med seanso sem opazil, da Edmond kar precej točno ve, kakšne težave imam; imel sem občutek, da ve, o čem govorim.

Imam veliko izkušenj z meditacijo TM in raja yogo, kot rečemo pa se nisem prav zares mogel umiriti pri meditaciji.

V prvi seansi sva pogledala, kaj mi jemlje koncentracijo, zakaj se ne morem umiriti, in kaj pravzaprav sploh želim doseči z meditacijo. Moral sem prav globoko pogledati vase, da sem lahko iskreno odgovoirl na vsa njegova vprašanja.

V glavnem, s pomočjo theta stanja sva očistila mojo preteklost, za kar sva potrebovala tri seanse. Po tretji seansi sem se počutil tako, kot še nikoli prej ne. Povsem brez problema sem se spustil v meditacijo, moja pozornost ni bila pod nobenim pritiskom.

Na mojo željo mi je v četrti seansi pokazal Theta PSY meditacijo, v bistvu gre za zelo dovršen pristop ozaveščanja čiste zavesti. Z Edmondovo pomočjo sem se tehnike naučil in sedaj jo uporabljam redno, kot dopolnilo ostalim tehnikam meditacije, ki ih redno uporabljam.

Rad bi povedal tudi to, da je čista zavest vedno na razpolago, pa naj temu rečemo transpersonalni Jaz, Bog, Kreator, enost ali kar koli drugega. Theta PSY mi je to dejstvo samo potrdil in omogočil hiter in neposreden stik, kjer koli že sem.
Hvala ti Edmond za tvoj čas in modrost.” – Kristjan, Koper.

 

~ ~ ~ ~ ~

 

“LEPA STAROST
Bila sem malce skeptična glede vsega tega. Odstranjevanje strahov, žalosti v trenutku, menjava stališč v glavi… Rekla sem si, pa pojdem probati, škodovati mi ne more!

 

Sem par let pred upokojitvijo, pred prvo seanso sem bila obupno žalostna, jokala sem se tako rekoč za vsako malenkost.
Med prvo seanso sem se počuitla kot da lebdim v zraku, takoj po seansi me je kar močno bolela glava, morda zaradi dehidracije, ne vem.
Ampak, kar želim vsem povedati je to: po seansi se počutim super! Razbremenjeno, skoraj povsem druga, drugačna ženska! Ne jočem več, žalosti več ni, bolj sem samozavestna, odločna – torej to, kar sem si zadala za cilj v seansi!

Kmalu grem še na drugo seanso, čeprav ne vidim kakšne hude potrebe! Kot kaže me čaka res lepa starost!
Hvala vam, g. Cigale za pomoč. Vas bom priporočila vsem, ki jih poznam!.” Joži

 

~ ~ ~ ~ ~

 

 

“HITRI NAPREDEK
Ne bom se spuščala v prodrobnosti, lahko pa samo rečem, da sem v dveh mesecih seans TCT-ja napredovala bolj, kot prej v desetih letih!
Soočanje, jasni cilji, odprotost na moji strani in profesionalnost terapevta je po mojem menju tisto, kar mi je res pomagalo pri hitrem napredku.” – Karmen Ž.

 

 

~ ~ ~ ~ ~

 

 

“OZDRAVLJENA DEPRESIJA

Depresivni občutki so me spremljali več kot 6 let. Pred štirimi leti sem obiskal psihiatra, kateri mi je predpisal antidepresive in postalil diagnozo depresivne osebe. Antidepresive sem jemal nekaj časa, mislim da mesec dni, brez zadovoljivega učinka. Negativni občutki so se res zmanjšali, vendar splošno počutje kljub temu ni bilo dosti boljše.

V zadnjih štirih letih sem v presledkih večkrat poskusil z jemanjem tablet, večinoma le delno uspešno. Vedno je bilo malce bolje, nikoli pa povsem OK. Nekaj mesecev nazaj so stvari postale zelo težke. Kljub tabletkam se nisem res mogel umiriti, slabo sem spal, bil sem povsem brez energije, brez volje do življenja. Naokoli sem hodil kok kat živi mrtvak.

Prek interneta sem izvedel za TCT terapijo in se prek telefona dogovoril za prvo seanso. Seansa ni potekala tako, kot sem pričakoval! Terapevt je ostajal neomajen pri usmerjanju moje pozornosti na vzroke za moje depresivne občutke, na uradno diagnozo se ni oziral. Zanimali so ga moji notranji občutki, moji pogledi nase, brskala sva za vzroki za moje težave.

Po prvi seansi se nisem počutil dosti bolje. Sem pa odšel z mešanim občutkom vere in upanja v ozdravitev. Tablete sem še vedno jemal.

V drugi seansi sva se spustila globoko v moje težave, našla kup orng negativnih in samodestruktivnih pogledom nase (sem manjvreden, nepomeoben, moram trpeti itd…), in jih tudi odstranila. Po tej seansi sem se počutil res bolje, prvič v več kot šestih letih sem vsaj kolikor toliko spodobno spal.

Naslednje tri seanse so bile skoraj identične. V vsaki sva se soočala z mojimi kompromisi, travmami iz otroštva, nadomestmimi rešitvami za izzive življenja. Moja največja težava je bila v tem, da sem zaradi določenih razmer v družini, dajal samega sebe na stran. Svoje občutke, želje in hrepenenja sem vedno tlačil in v bistvu živel svoje življenje tako, kot je narekovala moja družina. Na nek način sploh nisem živel svojega življenja.

Po mesecu in pol obiskovanja TCT terapije (po šestih seansah) sedaj ne jemljem več tablet, ker vidim, da mi ne pomagajo zares in me od cilja oddaljujejo. Raje se potrudim in pomigam sam zase, na podlagi svoje moči. S pomočjo terapije TCT sem odstranil malo morje negativnih občutij, uničevalnih vzorcev obnašamnja in napravil konec moji zmedeni poti življenja po želji drugih.

Bolje spim, veselim se jutrišnjega dne in ni me več strah, kaj bo rekla moja družina. Pravzaprav se požvižgam na to. Kar je v tem trenutku zame edino pomembno je to, kar si sam želim in kar sem pripravljen narediti zase.

Hvala tebi Edmond za trdno oporo v tistih prvih seansah in hvala TCT terapiji.

Ljudje, depresija NI bolezen. Je le kup kompromisov, zablodenih odločitev in negativnih čustev in vzorcev vedenja. In vse to se lahko spremeni. Če želite, seveda.” – klient želi ostati anonimen

 

 

~ ~ ~ ~ ~

 

 

“ODSTRANJEN STRAH PRED JAVMIN NASTOPANJEM

Univerzitetno izobražena, rada delam z otroki, moje delo profesorice mi je všeč. Me je pa že od vedno zelo mučil strah pred nastopanjem v javnosti. Na konferencah v šoli sem vedno z vsemi mukami in debelo kepo v grlu izdavljala tistih nekaj odstavkov. Prisotnost mojih kolegov mi je gnala strah v kosti (otroci ne, zanimivo).

Vedno sem se raje izogibala predavanj, kaj če bo med publiko nekdo, ki bo vedel o moji temi več kot jaz? Trema, mravljinci po rokah (po levi strani rok), kepa v trebuhu in v grlu, potenje, tresoči glas, zamegljena vizija. To so bili moji stalni spremljevalci ob nastopanju v javnosti.

Nad TCT me je navdušila oseba, ki to tehniko pozna. Pravzaprav, nisem niti vedela, da ta sploh tehnika obstaja, na terapijo sem šla  brez velikih pričakovanj. Vedela pa sem, da moram končno nekaj narediti, dovolj mi je bilo vsega trpljenja. Pa saj sem vendar zrela ženska!

V seansi me je Edmond usmerjal na to, da sem si predstavljala, da predavam pred velikim številom doktorjev znanosti in umetnosti, pedagogov itd… Na dan so seveda prišle hude negativnosti, strah, zmeda in še kaj hujšega, bolj intimnega (samodestruktivnost, pomanjkanje samospoštovanja itd…).

Ne vem točno kako, vendar sem se takoj po odstranitvi in zamenjavi teh negativnosti počutila bolje. Enostavno sem si lahko predstavljala moj nastop v živo, brez kakršnih koli težav! V sebi sem, za razliko od prej, čutila moč in trezno samospoštovanje.

Malce neverjetno je, vendar sem po samo eni seansi toliko napredovala, da sedaj lahko predavam brez problemov! Treme več ni, strah je šel, lepo mi je!

Hvala za TCT in tudi hvala Bogu za pomoč.” – klientka želi ostati anonimna

 

~ ~ ~ ~ ~

 

NAPREDEK JE MOŽEN

Fizično sem se počutila zelo utrujeno in nekako brez moči.
Bila sem zelo nesrečna, skoraj obupana in nesposobna rešiti težave, ki sem jih imela v partnerskem odnosu. Nenehno sem jokala, navedeno stanje se je vleklo ca.dve leti, izjemno poslabšalo pa se je v zadnjih petih mesecih – s partnerjem nisva več našla nobene svetle in skupne točke, nenehno se je oddaljeval od mene, nenehno sva se kregala, jaz pa se mu nisem več znala približati.  Družil se je z vsemi drugimi, samo z mano ne.   
S partnerjem sem se zapletala v prepire, ki pa niso bili niti malo konstruktivni, nastajalo je še več obtoževanja in posledično še več zamer. Počutila sem se ponižano, poteptano. V dnevih pred dogovorjeno seanso se mi je zdelo, da bom znorela, da preprosto ne bom več vzdržala. Vedela sem, da že zaradi majhne hčerke moram preživeti in vzdržati. Da se preprosto moram rešiti in živeti za mojo majhno punčko.

Po dveh mesecih obiskovanja TCT seans sem v bistvu sem še vedno zaprepadena nad spremembami, ki so se pričele dogajati v mojem življenju že po treh seansah TCT in nato vedno bolj. Neverjetno, pravzaprav za 100% se je dvignila moja sposobnost postaviti se zase.

Ne da se povedati z besedami, kako močna je razlika med tem:
-da sem prej razumsko vedela, da nisem srečna  in se srečno tudi nisem počutila, toda tega nisem bila sposobna  izraziti in spremeniti, brez da bi si ustvarila še večjo nesrečo. Namreč v primeru, ko sem se morda kdaj nad kom razjezila – sem potem te besede obžalovala  in,
-da vem, da če nisem srečna, zmorem to izraziti  in ne ostajam v poziciji žrve – in ker to izrazim, se pri tem ne počutim kriva.

In še nekaj pomembnega sem opazila: v trenutkih, ko takole zdravo izhajam iz sebe, ne obtožujem drugega za svojo nesrečo, niti sebe, pa se vendarle v popolnosti izrazim. ” klientka želi ostati anonimna

 

~ ~ ~ ~ ~

 

NA PRAVI POTI

Za vse svoje težave in tegobe sem dobil pečat že v zgodnjem otroštvu in to takrat, ko sem najbolj potreboval ljubezen, mir in podporo obeh staršev. Tako je na eni strani oče s svojim pijančevanjem šel v eno skrajnost, na drugi pa mama spet v drugo, s svojimi nasveti o pretirani dobroti. Bil sem popolnoma razdvojen. Zaradi razdvojenosti v kateri sem živel, so se vsi moji problemi samo stopnjevali. Padal sem v hudo depresijo.

Iskal sem pomoč pri mnogih ljudeh, bioenergetikih, raznih terapevtih, ljudeh za katere še sam nisem vedel, s čim se ukvarjajo. Nekaj časa je bilo bolje, potem se je stanje vedno bolj poslabševalo. Sklenil sem, da bom poskusil sam rešiti svoje težave, saj so me vsi ti ljudje učili, da je vse v nas samih, da imamo možnost izbire ali dobro ali slabo. Prebral sem ogromno knjig, se učil iz njih iz razno-raznih ved in verstev, itd. Vendar ni šlo. Nekaj časa je bilo bolje, potem pa je šlo vse skupaj samo navzdol, do te mere, da sem se zatekel v alkohol. Drvel sem v prepad in bolj, ko sem drvel, bolj se je depresija večala. V poslovnem svetu sem bil na dnu, začeli so me zapuščati ljudje, najbolj pa me je bilo groza, ker sem zapustil samega sebe. Bližal se je konec in jaz sem to vedel.

Bogu hvala, da mi je ostalo še nekaj dobrih prijateljev in eden izmed teh mi je, ko sva se nekajkrat srečala priporočil psihoterapevta, ki se ukvarja s Theta healingom, ter se sam z mojim dovoljenjem pogovoril za prvo terapijo. Bilo me je zelo strah, izgubil sem že vso vero in upanje (pred srečanjem, kakšnih pet ali šest dni, sem opustil alkohol), tako je bilo vse še dosti huje (nespečnost).

Srečanje se je začelo mirno in v sproščujočem vzdušju. Najprej sem bil seznanjen s potekom terapije in kaj theta healing sploh je. Na začetku sem bil zelo napet in živčen, vendar sem že čez pol ure začutil, da se umirjam. Pritiski v glavi in telesu so začeli popuščati in res sem začutil, kako se mi vračajo moči. Po vsem telesu sem začutil nekakšno ščemenje, rahlo drhtenje, kot da bi iz mene odhajalo vse slabo, vsa napetost, vse bolečine moje duše, vame pa je prihajal mir, sproščenost in prijetna toplota. Ob pozornem poslušanju ter odgovarjanju na terapevtova vprašanja, sva počasi prišla do konca terapije, ki je trajala eno uro. Počutil sem se zelo dobro, to je opazila tudi partnerica, ki je bila ves čas prisotna. Vsi problemi in težave so me do tedaj bremenile, tiščale k tlom in bolj, ko sem razmišljal o njih, slabše je bilo. Že po prvi uri zdravljenja pa sem začel na stvari, na življenje razmišljati drugače. Veliko slabega, veliko strahu, jeze, negotovosti, bolečin je tako rekoč za vedno odšlo od mene, vendar še ni vse, saj se je v 48 letih mojega življenja nabralo precej nesnage. Že po prvi terapiji sem začel gledati in razmišljati o življenju pozitivnejše, predvsem pa o sebi. Začel sem se zavedati samega sebe, postal sem močnejši in mislim, da sem se začel imeti rad, spoštovati samega sebe in svoje odločitve, kar se je kasneje izkazalo za resnično. Počasi a vztrajno sem spet začel delati, opravljati svoj poklic, tako kot je treba. Na vse okrog sebe sem začel gledati drugače. Zato sva se s terapevtom dogovorila za naslednji sestanek.

V drugi seansi sva dobesedno prečesala skoraj vse moje življenje od otroštva naprej. Skupaj sva se poglobila v vsak problem in našla vzroke za težave. Potem je terapevt z mojim dovoljenjem in s pomočjo od zgoraj (oz. z Božjo pomočjo) odstranil te vzroke za težave in stvari spremenil v pozitivne. Tudi ta ura je minila mirno, v sproščujočem ozvočju in s tistim blagodejnim, toplim občutkom, da se v meni vse spreminja, in to na dobro. Se bolj kot prej se vedel, da grem gor, ven iz vsega hudega, da se zame začenja novo življenje.

Ko vam pišem te vrstice, je za menoj tudi tretja seansa. Lahko rečem, da sem postal drug človek, okrog hodim z dvignjeno glavo, ni me sram povedati resnice, pogledati ljudi v oči, se z njimi pogovarjati o vsem mogočem. Seveda so tu tudi problemi, vsakdanje težave, od katerih pa ne bežim več, soočam se z njimi, jih poskušam rešit na pozitiven, miren način, sam ali pa z osebo, ki se je težava dotika.

Da, počutim se super, res. V meni je spet tisto pravo življenje. Ko pomislim, samo v treh urah, v treh pičlih urah pravilnega gledanja in razmišljanja o svojem življenju in o vsem življenju, ki me obdaja, se lahko zgodi in se je »čudež« (vsaj zame). Kaj bi lahko storil šele v enem letu, ali pa v celem življenju?
Vem, da mi bo s pomočjo THETA COGNITIVE THERAPY to udi uspelo doživeti.” – P.R.

 

~ ~ ~ ~ ~

 

RAZSUTO ŽIVLJENJE

Na kratko povedano, mislim, da sem s obiskom seanse Theta Clearing Therapy ujel zadnji vlak. Moje življenje se je tisti teden pred seanso zakompliciralo, zapil sem se do onemoglosti, misli na samomor mi niso bile tuje. Tresel sem se, nisem mogel spati, ves čas mi je šlo na jok, glas se mi je spremenil, ponoči mi je v glavi odmeval zlobni glas, ki me je nagovarjal naj storim samomor. Kriza.

Po prvi seansi sem se počutil vsaj 59 ton lažjega, glava je bila neverjetno sveža, tisto noč sem prvič po nekaj tednih mirno spal. Med seanso je Edmond s pomočjo od zgoraj vlekel ven iz mene negativnosti, katere se še sam najprej nisem zavedal, da jih sploh imam. Občutki krivde, jaza, strah, samo-uničevalne misli, negativni vzorci itd…

Po drugi seansi sva odstranila še ostale občutke krivde, pritisk v glavi mi je popustil, še lažje sem zadihal. Na zmenek tretje seanse sem enostavno pozabil, tako dobro se mi je spremenilo moje zdravstveno stanje.

Po tretji seansi sva z Edmondom končno odstranila tiste globoke globoke ovire, ki so me očitno pogojevale že od 6. leta starosti naprej.

Ne vem, nisem terapevt, pojma nimam o psihologiji. Edmond pravi, da sva v teh treh seansah naredila več, kot bi s klasično psihoterapijo v letu dni. Ne vem in me ne zanima.

Vem le to, da mi je Theta Cognitive Therapy v rokah Boga rešil življenje. Tako je moje mnenje.” R., Primorska

 

~ ~ ~ ~ ~

 

 

“TEŽAVE V ZAKONU

Na TCT seanso sem šla zaradi težav v partnerskem odnosu. Počutila sem se ujeto v situacijo zakonskega stana in nisem bila zadovoljna sama s sabo. Po dveh seansah je sedaj v meni mir in s partnerjem se lahko mirno pogovarjam. Do sebe imam pravilen odnos. Ne obremenjujem se s tem, kaj mislijo drugi. Med samo terapijo je veliko mojih skrbi šlo “gor” oz. ven iz mene, ker jih ne potrebujem in tako mi je prav fino.” – C.K., Ljubljana

 

~ ~ ~ ~ ~

 

 

“RAZREŠENE TEŽAVE V ODNOSU

Najprej naj povem, da sem malce skeptično pristopila k Theta terapiji. Zaupam pa v Boga (kar je pri Theta terapiji najpomembnejše, kot pravi Edmond) in to mi je pomagalo pred začetkom seanse.
Prva seansa je potekala hitro, na dan so prihajala čustva, tesnoba v prsih. Terapevt je to vse spremljal in mi bil v veliko oporo. Med seanso sem čutila ljubezen okoli sebe. Sčistila sva nekaj vzorcev v umu, vsa negativna čustva, ki so se nakopičila v preteklosti in tudi preverila prisotnost negativnih entitet v mojem življenju.
En teden po seansi sem se še vedno počutila sijajno.

So pa kmalu udarile na dan nove težave, tiste s katerimi se prej sploh nisem hotela soočati: prevzeamanje odgovornosti zase, si dopustiti večjo srečo v življenju, si priznati da nisem prav zares izpolnjena v partnerskem odnosu in da moram sama naprej. Theta Healing mi je tudi pri tem zelo pomagal. Sedaj vem, kaj mi je storiti in kako naprej. Theta Clognitive Therapy toplo priporočam vsakomur, ki ima s seboj kakršne koli težave.” – S.